AL ONZE BESTAANDE PROJECTEN KUNNEN GRATIS AAN UW BEHOEFTEN WORDEN GEWIJZIGD EN AANGEPASTE!

Wat kost een containerwoning?

Containerwoning blog

De kosten van een containerwoning zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, de gewenste inrichting en afwerking, en of je de woning zelf bouwt of laat bouwen.

 • Zelfbouw: De goedkoopste optie is om de containerwoning zelf te bouwen. Dit vergt wel enige technische kennis en klusvaardigheid. Je kunt voor een basiskit al rond de €5.000,- kwijt zijn.
 • Bouwpakket: Kies je voor een bouwpakket, dan ben je wat meer geld kwijt, maar bespaar je tijd en kluswerk. De prijzen van bouwpakketten variëren van €8.000,- tot €25.000,-.
 • Turnkey woning: Wil je je helemaal geen zorgen maken over de bouw? Dan kun je kiezen voor een turnkey containerwoning. Deze woningen worden compleet op maat gemaakt en kant-en-klaar opgeleverd. De prijzen van turnkey woningen beginnen bij €12.000,-.

Naast de bouwkosten moet je ook rekening houden met kosten voor vergunningen, fundering, aansluitingen en inrichting.

Waar mag je een containerwoning plaatsen?

De regels voor het plaatsen van een containerwoning verschillen per gemeente. In de meeste gevallen heb je een vergunning nodig, tenzij de containerwoning voldoet aan de regels voor tijdelijke bouwwerken.

Om erachter te komen wat de regels in jouw gemeente zijn, kun je contact opnemen met de afdeling Bouwen en Vergunningen.

Hier kan je terecht voor meer informatie in Nederland:

Hier kan je terecht voor meer informatie in België:

Tip: Ben je op zoek naar een kavel waarop je een containerwoning kunt plaatsen? Kijk dan eens op websites van projectontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in containerwoningen. Zij bieden vaak kavels aan die speciaal zijn bestemd voor deze woonvorm.

De voordelen van wonen in een containerwoning

Voordelen van een stalen containerwoning:

 • Duurzaam: Stalen containers zijn gemaakt van zeer duurzaam materiaal. Daarnaast zijn containerwoningen vaak goed geïsoleerd, waardoor ze energiezuinig zijn.
 • Trendy: Containerwoningen hebben een stoere en industriële uitstraling die je tuin of woonwijk een eigentijdse look geeft.
 • Voordelig: In vergelijking met traditionele woningen zijn stalen containerwoningen relatief voordelig.
 • Snel te bouwen: Een stalen containerwoning kan in een paar weken worden gebouwd.
 • Flexibel: Stalen containerwoningen zijn flexibel inzetbaar. Je kunt ze gebruiken als woonhuis, vakantiewoning, kantoor of atelier.
 • Uniek: Iedere stalen containerwoning is uniek. Je kunt de woning helemaal naar eigen smaak inrichten en aanpassen.

Voordelen van een houten containerwoning:

 • Duurzaam: Hout is een hernieuwbare grondstof met een lage ecologische voetafdruk. Houten containerwoningen zijn vaak goed geïsoleerd, waardoor ze energiezuinig zijn.
 • Unieke uitstraling en sfeer: Houten containerwoningen hebben een warme en natuurlijke uitstraling die je woning een unieke sfeer geeft.
 • Goede geluidsisolatie: Hout heeft van nature goede geluidsisolerende eigenschappen, waardoor je minder last hebt van omgevingsgeluiden.
 • Uitstekende brandwerendheid: Houten constructies zijn van nature brandwerend.
 • Mobiliteit: Je kunt de houten containerwoning op een later tijdstip verplaatsen naar een andere locatie.

Let op: Naast de bovenstaande voordelen zijn er nog meer factoren die je kunt overwegen bij het kiezen tussen een stalen of houten containerwoning. Zo is de prijs van een houten containerwoning doorgaans iets hoger dan die van een stalen containerwoning. Ook is de bouwwijze van een houten containerwoning vaak iets complexer.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je enthousiast geworden over containerwoningen en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts adviseren je graag over de verschillende opties en helpen je bij het realiseren van jouw droomwoning.

Ga je droom achterna en woon in een unieke en trendy containerwoning!

Winkelwagen 0

Wilt u dat wij u terugbellen en productadvies geven?

Laat hieronder je telefoonnummer achter en we bellen je meestal dezelfde of de volgende werkdag terug.

Vertel ons over het product dat u zoekt

Geef enkele details over het product dat u zoekt (gebruiksdoel, oppervlakte, afmetingen, ontwerp, enz.). We nemen zo snel mogelijk contact met u op (meestal dezelfde of de volgende werkdag).